10 Fordele Ved At Være Hundejer

Skrevet d. 12. March 2020
Canva

1. Du bliver ikke ensom

Som hundeejer har du altid din bedste ven lige ved hånden. Den har aldrig for travlt til dig, er sur på dig eller noget tredje. Du er med andre ord aldrig ensom, for du har din bedste ven.

2. Dit humør er altid godt

Flere undersøgelser viser, at hundeejere griner mere i løbet af en dag. Grin giver godt humør. Derfor er din hund genvejen til et gladere liv, hvor du smiler og griner mere.

3. Du får mere motion

En hund kræver masser af motion. Og i modsætning til mennesker, så har hunde ikke svært ved at komme op af sofaen. Derfor vil du utvivlsomt få langt mere motion, når anskaffer dig en hund.

4. Dit selvværd bliver højere

Mange studier typer på, at folk hundeejere har højere selvværd. Hvordan det præcist hænger sammen er svært at sige, men du kan altså få højere selvværd, hvis du bliver hundeejer.

5. Du reducerer dit stress-niveau

Det er bevist, at samvær med en hund nedsætter dit niveau af kortisol i kroppen. Kortisol er det stof, der stresser dig. Du kan altså nedbringe dit stress-niveau ved at snakke med din hund et par gange om dagen.

6. Du forebygger sygdom

Mere motion og mindre stress er begge to ting, der er virkelig behjælpelige for forebyggelsen af livsstilssygdomme. Heldigvis er dette ting, der kommer med at eje en hund.

7. Du får bedre søvn

Hunde giver en stor følelse af tryghed, især hvis man bor eller sover i et tomt hus eller lejlighed. Mere tryghed giver dig en langt mere rolig og behagelig nattesøvn.

8. Du er mindre udsat for allergier

Som hundejer er det bevist, at man udvikler et bedre forsvar mod allergier. Det skulle angiveligt skyldes nogle bakterier, man udvikler, der beskytter en mod at udvikle nye allergier.

9. Du møder nye mennesker

Som hundeejer er du nødsaget til at tage din hund ud på en masse gåture. Mange hundeejere foretrækker at gå nogenlunde de samme steder, hvorfor du unægteligt vil få en masse nye bekendtskaber, der ligeledes er ude og lufte deres hund.

10. Du kommer mere ud i naturen

Sidst, men ikke mindst, så kommer du selvfølgelig også langt mere ud i naturen. Dette er både godt for dit humør og mentale helbred som helhed.

Tak for støtten
Vi sender et stort tak til Advokathuset Bredgade, der har støttet denne artikel. Her finder du blandt andet din næste erhvervsadvokat.

Hestens hastighed varierer afhængigt af dens race, alder, træningsniveau og terræn. Generelt set kan heste løbe med en gennemsnitlig hastighed på omkring 4…
Læs mere
Der kan være rigtig mange grunde til at hunde gør. Det kan både være af glæde, frustration, vrede eller noget lige midt imellem. Hører du en hund, der ikke fore…
Læs mere
Hvor længe er hunde gravide? - Hvor lang tid en hund er gravid kan afhænge af racen, men i gennemsnittet er der tale om cirka 9 uger. De 9 uger svarer også ti…
Læs mere
En hest har faktisk kun 1 mave eller mavesæk. Den er dog delt i to indeni - også kaldet den røde og den hvide. Disse to bliver uddybet om lidt.  Mavesække…
Læs mere
Tager man en gennemsnitlig hoppe, er den gerne drægtig i 336 døgn, 48 uger eller ca. 11 måneder. Så man går faktisk næsten og venter helt år, før ens hest foler…
Læs mere
Kosten til en hest har udviklet sig meget igennem tiden. I disse år kan menuen for en hest består af mange komponenter, som kan supplere hesten velvære. Tidlige…
Læs mere
Det kan være enormt frustrerende, når man har en hvalp eller ung hund, der bider i alle ens ting. Dette er ikke kun en irriterende situation, men i mange tilfæl…
Læs mere