10 Fordele Ved At Være Hundejer

Skrevet d. 12. March 2020
Canva

1. Du bliver ikke ensom

Som hundeejer har du altid din bedste ven lige ved hånden. Den har aldrig for travlt til dig, er sur på dig eller noget tredje. Du er med andre ord aldrig ensom, for du har din bedste ven.

2. Dit humør er altid godt

Flere undersøgelser viser, at hundeejere griner mere i løbet af en dag. Grin giver godt humør. Derfor er din hund genvejen til et gladere liv, hvor du smiler og griner mere.

3. Du får mere motion

En hund kræver masser af motion. Og i modsætning til mennesker, så har hunde ikke svært ved at komme op af sofaen. Derfor vil du utvivlsomt få langt mere motion, når anskaffer dig en hund.

4. Dit selvværd bliver højere

Mange studier typer på, at folk hundeejere har højere selvværd. Hvordan det præcist hænger sammen er svært at sige, men du kan altså få højere selvværd, hvis du bliver hundeejer.

5. Du reducerer dit stress-niveau

Det er bevist, at samvær med en hund nedsætter dit niveau af kortisol i kroppen. Kortisol er det stof, der stresser dig. Du kan altså nedbringe dit stress-niveau ved at snakke med din hund et par gange om dagen.

6. Du forebygger sygdom

Mere motion og mindre stress er begge to ting, der er virkelig behjælpelige for forebyggelsen af livsstilssygdomme. Heldigvis er dette ting, der kommer med at eje en hund.

7. Du får bedre søvn

Hunde giver en stor følelse af tryghed, især hvis man bor eller sover i et tomt hus eller lejlighed. Mere tryghed giver dig en langt mere rolig og behagelig nattesøvn.

8. Du er mindre udsat for allergier

Som hundejer er det bevist, at man udvikler et bedre forsvar mod allergier. Det skulle angiveligt skyldes nogle bakterier, man udvikler, der beskytter en mod at udvikle nye allergier.

9. Du møder nye mennesker

Som hundeejer er du nødsaget til at tage din hund ud på en masse gåture. Mange hundeejere foretrækker at gå nogenlunde de samme steder, hvorfor du unægteligt vil få en masse nye bekendtskaber, der ligeledes er ude og lufte deres hund.

10. Du kommer mere ud i naturen

Sidst, men ikke mindst, så kommer du selvfølgelig også langt mere ud i naturen. Dette er både godt for dit humør og mentale helbred som helhed.

Tak for støtten
Vi sender et stort tak til Advokathuset Bredgade, der har støttet denne artikel. Her finder du blandt andet din næste erhvervsadvokat.

Det er de færreste der ikke er klar over, at det er en dyr affære at holde en hest. Dette gælder faktisk uanset om man har den dyreste araber eller en helt almi…
Læs mere
De fleste kender Pippi Langstrømpe som en del af barndommens tv - især de lidt ældre generationer fra den gang, hvor der ikke var så mange underholdningsmulighe…
Læs mere
De fleste hundeejere elsker deres hunde - og det er hundene sjældent i tvivl om. Men, elsker hundene også deres ejer på samme måde? Hvordan viser hunde kærligh…
Læs mere
Heste findes i en masse forskellige arter og størrelser, derfor er der egentlig ikke et fast svar på hvor gammel en hest kan blive, da det afhænger meget af dis…
Læs mere
Er du egentlig klar over, at din hund langt fra kan tåle alle typer og fødevarer? Mange tror fejlagtigt, at hunde kan spise stort set alt, hvad den kan komme i …
Læs mere
1. Derfor er hundes næser våde Mange har gennem tiden undret sig over, hvorfor en hunds næse er våd. Det viser sig, at de er våde for at kunne absorbere lugten…
Læs mere
Mange hundeejere vil fra tid til anden komme i en situation, hvor man har brug for at få passet hunden af venner, bekendte eller familie. Altså privat hundepasn…
Læs mere