Hunde Og Musik: Find Afslappende Musik Til Din Hund

Skrevet d. 11. October 2019
Canva

Har du nogensinde overvejet, om din hund kan lide musik? Vi har kigget nærmere på, om hunde kan lide musik, og hvilken musik, som du eventuelt kan spille for din hund, og hvor du finder den. Læs med her.

Kan hunde lide musik?

Det første spørgsmål man vil have bekræftet er nok; kan hunde overhovedet lide musik? Ligesom mennesker, er det faktisk forskelligt, om hunde kan lide musik, og det tyder også på, at de har forskellig musiksmag.

Jeg har tit prøvet at spille en god sang fra min guitar for min hund, men de kunne ikke virke mere ligeglade. PS. de fleste kan nok ikke lide at have headset på, selvom det ser sødt ud på billedet.

Dette viser undersøgelser

Jeg læste for nyligt en artikel på Anicura, som blandt andet har skrevet om emnet: Musik for hundeøre. Her underbygger de deres artikel med en undersøgelse fra Queen's University fra Belfast, hvor de har undersøgt, hvordan hunde reagerer på musik.

Undersøgelsen viser blandt andet, at hunde bliver nervøse og rastløse, når du eksempelvis hører heavy metal, men at de bliver beroliget af klassisk musik, og de kan godt lide soft rock og reggae.

Kilde: Anicura

Kan hjælpe hunde med at falde til ro og sove

Der er flere ting, som kan få din hund til at falde til ro, og mange ser ofte sin hund ligger og sover ved TV’et, mens det kører med fuld lyd. Anicura skriver blandt andet, at variende og beroligende musik kan få en hunds stressniveau til at falde.

Hvordan finder man musik til sin hund?

Du kan finde afslappende musik til din hund - lige meget hvor og hvornår du end kunne få brug for det. Find musik til din hund fra din smartphone, computer eller når du kører i bil. Musikken kan faktisk være noget så dejlig, og det kunne være, at du også kunne lide at lytte til dette.

Jeg har faktisk været en del hundeplaylister igennem, mens jeg har siddet og skrevet denne artikel. Hvis du mangler noget god musik at arbejde til, hvor du ikke skal forstyrres af vokal, kan du prøve at lytte til nogle af disse playlister. Forestiller mig også, at de er gode at falde i søvn til.

Youtube

Hvis du foretrækker at bruge YouTube, kan du finde en masse playlister, hvor der er lavet afslappende musik til hunde, men du kan også se, hvordan folk har brugt musik til at berolige deres hunde, og hvordan det virker.

Spotify

Imens jeg har skrevet denne artikel har jeg lyttet til flere gode playlister med hundemusik på Spotify. Skriv eventuelt i søgefeltet: Dog Music. Der vil komme en masse gode forslag frem. Nedenstående playliste vil jeg gerne anbefale. Playlisten hedder: Puppy Music - Peaceful Songs for Dogs.

Den kan altså også være beroligende for mennesker….

Tak til CARSound Bilstereo

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak til Carsound, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. Carsound sørger for, at du kan tage musikken med dig i bilen. Carsound har eksisteret siden 1998, og har både fysiske butikker og en webshop. Besøg deres hjemmeside https://www.carsound.dk/ for mere information.

Hestens hastighed varierer afhængigt af dens race, alder, træningsniveau og terræn. Generelt set kan heste løbe med en gennemsnitlig hastighed på omkring 4…
Læs mere
Der kan være rigtig mange grunde til at hunde gør. Det kan både være af glæde, frustration, vrede eller noget lige midt imellem. Hører du en hund, der ikke fore…
Læs mere
Hvor længe er hunde gravide? - Hvor lang tid en hund er gravid kan afhænge af racen, men i gennemsnittet er der tale om cirka 9 uger. De 9 uger svarer også ti…
Læs mere
En hest har faktisk kun 1 mave eller mavesæk. Den er dog delt i to indeni - også kaldet den røde og den hvide. Disse to bliver uddybet om lidt.  Mavesække…
Læs mere
Tager man en gennemsnitlig hoppe, er den gerne drægtig i 336 døgn, 48 uger eller ca. 11 måneder. Så man går faktisk næsten og venter helt år, før ens hest foler…
Læs mere
Kosten til en hest har udviklet sig meget igennem tiden. I disse år kan menuen for en hest består af mange komponenter, som kan supplere hesten velvære. Tidlige…
Læs mere
Det kan være enormt frustrerende, når man har en hvalp eller ung hund, der bider i alle ens ting. Dette er ikke kun en irriterende situation, men i mange tilfæl…
Læs mere