Hunde Og Musik: Find Afslappende Musik Til Din Hund

Skrevet d. 11. October 2019
Canva

Har du nogensinde overvejet, om din hund kan lide musik? Vi har kigget nærmere på, om hunde kan lide musik, og hvilken musik, som du eventuelt kan spille for din hund, og hvor du finder den. Læs med her.

Kan hunde lide musik?

Det første spørgsmål man vil have bekræftet er nok; kan hunde overhovedet lide musik? Ligesom mennesker, er det faktisk forskelligt, om hunde kan lide musik, og det tyder også på, at de har forskellig musiksmag.

Jeg har tit prøvet at spille en god sang fra min guitar for min hund, men de kunne ikke virke mere ligeglade. PS. de fleste kan nok ikke lide at have headset på, selvom det ser sødt ud på billedet.

Dette viser undersøgelser

Jeg læste for nyligt en artikel på Anicura, som blandt andet har skrevet om emnet: Musik for hundeøre. Her underbygger de deres artikel med en undersøgelse fra Queen's University fra Belfast, hvor de har undersøgt, hvordan hunde reagerer på musik.

Undersøgelsen viser blandt andet, at hunde bliver nervøse og rastløse, når du eksempelvis hører heavy metal, men at de bliver beroliget af klassisk musik, og de kan godt lide soft rock og reggae.

Kilde: Anicura

Kan hjælpe hunde med at falde til ro og sove

Der er flere ting, som kan få din hund til at falde til ro, og mange ser ofte sin hund ligger og sover ved TV’et, mens det kører med fuld lyd. Anicura skriver blandt andet, at variende og beroligende musik kan få en hunds stressniveau til at falde.

Hvordan finder man musik til sin hund?

Du kan finde afslappende musik til din hund - lige meget hvor og hvornår du end kunne få brug for det. Find musik til din hund fra din smartphone, computer eller når du kører i bil. Musikken kan faktisk være noget så dejlig, og det kunne være, at du også kunne lide at lytte til dette.

Jeg har faktisk været en del hundeplaylister igennem, mens jeg har siddet og skrevet denne artikel. Hvis du mangler noget god musik at arbejde til, hvor du ikke skal forstyrres af vokal, kan du prøve at lytte til nogle af disse playlister. Forestiller mig også, at de er gode at falde i søvn til.

Youtube

Hvis du foretrækker at bruge YouTube, kan du finde en masse playlister, hvor der er lavet afslappende musik til hunde, men du kan også se, hvordan folk har brugt musik til at berolige deres hunde, og hvordan det virker.

Spotify

Imens jeg har skrevet denne artikel har jeg lyttet til flere gode playlister med hundemusik på Spotify. Skriv eventuelt i søgefeltet: Dog Music. Der vil komme en masse gode forslag frem. Nedenstående playliste vil jeg gerne anbefale. Playlisten hedder: Puppy Music - Peaceful Songs for Dogs.

Den kan altså også være beroligende for mennesker….

Tak til CARSound Bilstereo

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak til Carsound, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. Carsound sørger for, at du kan tage musikken med dig i bilen. Carsound har eksisteret siden 1998, og har både fysiske butikker og en webshop. Besøg deres hjemmeside https://www.carsound.dk/ for mere information.

Hvad vejer en hest? Alt efter hvilken hest du har, så ligger vægten som regel mellem 380 og 1.000 kg. for en fuldvoksen hest. Der er dog store variationer fra h…
Læs mere
Hvor hurtigt løber en hest? 88 km/t er det højeste, som en hest er mål til at have løbet. Det er dog i en kortvarig spring. En veltrænet galophest løber omkring…
Læs mere
De fleste hundeejere har stået i den lidt spøjse situation, at deres hund simpelthen er begyndt at hyle mod himlen som en anden ulv. Når en hund gør dette, så e…
Læs mere
Hvis du på et eller andet tidspunkt har boet med en hund, så ved du helt sikkert også, at hunde har en vane med at slikke på alt muligt, heriblandt også os menn…
Læs mere
Det er de færreste der ikke er klar over, at det er en dyr affære at holde en hest. Dette gælder faktisk uanset om man har den dyreste araber eller en helt almi…
Læs mere
De fleste kender Pippi Langstrømpe som en del af barndommens tv - især de lidt ældre generationer fra den gang, hvor der ikke var så mange underholdningsmulighe…
Læs mere
De fleste hundeejere elsker deres hunde - og det er hundene sjældent i tvivl om. Men, elsker hundene også deres ejer på samme måde? Hvordan viser hunde kærligh…
Læs mere