Liste: 9 Store Hunderacer

Skrevet d. 18. October 2019
Canva

Er du på udkig efter en hund, der vækker opsigt? En hund, hvor den gamle joke om, hvorvidt det er en hund eller kat i høj grad bliver gjort til skamme? Så skal du anskaffe din en af nedenstående hunde! Fælles for dem alle er, at de er store og stærke.

Granddanois

En Granddanois ser enormt majestætisk ud, er tålmodig, pålidelig, og så er den kæmpe stor. Eksempelvis var hunden Zeus, der døde tilbage i 2014, imponerende 2,5 meter høj. Generelt har mange af de største hunde i verden været fra racen Granddanois.

Irsk Ulvehund

Irske ulvehunde er enormt høje og store, hvorfor de også siges at have deltaget i krige, hvor de angiveligt skulle have kæmpet side om side med de Celtiske krigere.

Engelsk Mastiff

En Engelsk Mastiff er ganske vist ikke verdens højeste hund, tværtimod faktisk. Til gengæld er hunden utroligt tæt og massivt bygget. Selvom den er lille og enormt kompakt, så er den ekstremt rolig og sød. De skulle angiveligt være blevet brugt til at jagt tyre, løver og bjørne, hvilket siger lidt om styrken hos denne lave hund.

Sanktbernhardshund

Sankbernhardshunde ses ofte i film, hvor de kommer løbende med en lille tønde om halsen. Dette scenarie kommer af en grund, de bliver nemlig brugt som redningshunde i bjerglandskaber.

Cane Corso

En Cane Corso er både en vagthund og en jagthund. Hunden er ualmindeligt stor, rolig, mild, intelligent og atletisk. Hunden er som regel omkring 60 cm høj og vejer cirka 55 kilo.

Bernesisk Bjerghund

Denne type hund er lidt af en slow starter, da den først er fuldt udvokset efter cirka 3 år. Hunden er utroligt stærk og vant til at gebærde sig i naturen.

Russisk Terrier

Den Russiske Terrier er enormt territorial, og vil beskytte sin ejer med alt, hvad den har. Hunden er modig, pålidelig og vejer cirka 60 kilo.

Skotsk Deerhound

Den Skotske Deerhound er stærkt forbundet med den gamle skotske adel, hvor denne race var den foretrukne. Hunden er enormt intelligent og hurtig, hvilket blandt andet er grunden til, at den blev benyttet til jagt af dådyr.

Newfoundlænder

Newfoundlænderen har hjemme i nordlige klimaer, og er udstyret med tække og tunge pelse, der gør, at de kan holde varmen. Selvom de ikke er verdens største hunde, så er de enormt stærke. De bliver for eksempel brugt af livreddere pga. Deres styrke, varme pels og gode svømmeegenskaber.

Tak for hjælpen
Vi har modtaget stor hjælp og støtte til denne artikel fra iBob.dk, hvilket vi er helt utroligt glade for. IBob.dk er en af Danmarks største forhandlere af kontorartikler, og er du på udkig efter makuleringsmaskiner, så er iBob.dk stedet at kigge.

Hestens hastighed varierer afhængigt af dens race, alder, træningsniveau og terræn. Generelt set kan heste løbe med en gennemsnitlig hastighed på omkring 4…
Læs mere
Der kan være rigtig mange grunde til at hunde gør. Det kan både være af glæde, frustration, vrede eller noget lige midt imellem. Hører du en hund, der ikke fore…
Læs mere
Hvor længe er hunde gravide? - Hvor lang tid en hund er gravid kan afhænge af racen, men i gennemsnittet er der tale om cirka 9 uger. De 9 uger svarer også ti…
Læs mere
En hest har faktisk kun 1 mave eller mavesæk. Den er dog delt i to indeni - også kaldet den røde og den hvide. Disse to bliver uddybet om lidt.  Mavesække…
Læs mere
Tager man en gennemsnitlig hoppe, er den gerne drægtig i 336 døgn, 48 uger eller ca. 11 måneder. Så man går faktisk næsten og venter helt år, før ens hest foler…
Læs mere
Kosten til en hest har udviklet sig meget igennem tiden. I disse år kan menuen for en hest består af mange komponenter, som kan supplere hesten velvære. Tidlige…
Læs mere
Det kan være enormt frustrerende, når man har en hvalp eller ung hund, der bider i alle ens ting. Dette er ikke kun en irriterende situation, men i mange tilfæl…
Læs mere