Liste: 9 Store Hunderacer

Skrevet d. 18. October 2019
Canva

Er du på udkig efter en hund, der vækker opsigt? En hund, hvor den gamle joke om, hvorvidt det er en hund eller kat i høj grad bliver gjort til skamme? Så skal du anskaffe din en af nedenstående hunde! Fælles for dem alle er, at de er store og stærke.

Granddanois

En Granddanois ser enormt majestætisk ud, er tålmodig, pålidelig, og så er den kæmpe stor. Eksempelvis var hunden Zeus, der døde tilbage i 2014, imponerende 2,5 meter høj. Generelt har mange af de største hunde i verden været fra racen Granddanois.

Irsk Ulvehund

Irske ulvehunde er enormt høje og store, hvorfor de også siges at have deltaget i krige, hvor de angiveligt skulle have kæmpet side om side med de Celtiske krigere.

Engelsk Mastiff

En Engelsk Mastiff er ganske vist ikke verdens højeste hund, tværtimod faktisk. Til gengæld er hunden utroligt tæt og massivt bygget. Selvom den er lille og enormt kompakt, så er den ekstremt rolig og sød. De skulle angiveligt være blevet brugt til at jagt tyre, løver og bjørne, hvilket siger lidt om styrken hos denne lave hund.

Sanktbernhardshund

Sankbernhardshunde ses ofte i film, hvor de kommer løbende med en lille tønde om halsen. Dette scenarie kommer af en grund, de bliver nemlig brugt som redningshunde i bjerglandskaber.

Cane Corso

En Cane Corso er både en vagthund og en jagthund. Hunden er ualmindeligt stor, rolig, mild, intelligent og atletisk. Hunden er som regel omkring 60 cm høj og vejer cirka 55 kilo.

Bernesisk Bjerghund

Denne type hund er lidt af en slow starter, da den først er fuldt udvokset efter cirka 3 år. Hunden er utroligt stærk og vant til at gebærde sig i naturen.

Russisk Terrier

Den Russiske Terrier er enormt territorial, og vil beskytte sin ejer med alt, hvad den har. Hunden er modig, pålidelig og vejer cirka 60 kilo.

Skotsk Deerhound

Den Skotske Deerhound er stærkt forbundet med den gamle skotske adel, hvor denne race var den foretrukne. Hunden er enormt intelligent og hurtig, hvilket blandt andet er grunden til, at den blev benyttet til jagt af dådyr.

Newfoundlænder

Newfoundlænderen har hjemme i nordlige klimaer, og er udstyret med tække og tunge pelse, der gør, at de kan holde varmen. Selvom de ikke er verdens største hunde, så er de enormt stærke. De bliver for eksempel brugt af livreddere pga. Deres styrke, varme pels og gode svømmeegenskaber.

Tak for hjælpen
Vi har modtaget stor hjælp og støtte til denne artikel fra iBob.dk, hvilket vi er helt utroligt glade for. IBob.dk er en af Danmarks største forhandlere af kontorartikler, og er du på udkig efter makuleringsmaskiner, så er iBob.dk stedet at kigge.

Du vidste det måske ikke, men det forholder sig faktisk sådan, at hunde udskifter deres tænder. Dette gør de, da der er tale om såkaldte mælketænder, som skal u…
Læs mere
Hvad vejer en hest? Alt efter hvilken hest du har, så ligger vægten som regel mellem 380 og 1.000 kg. for en fuldvoksen hest. Der er dog store variationer fra h…
Læs mere
Hvor hurtigt løber en hest? 88 km/t er det højeste, som en hest er mål til at have løbet. Det er dog i en kortvarig spring. En veltrænet galophest løber omkring…
Læs mere
De fleste hundeejere har stået i den lidt spøjse situation, at deres hund simpelthen er begyndt at hyle mod himlen som en anden ulv. Når en hund gør dette, så e…
Læs mere
Hvis du på et eller andet tidspunkt har boet med en hund, så ved du helt sikkert også, at hunde har en vane med at slikke på alt muligt, heriblandt også os menn…
Læs mere
Det er de færreste der ikke er klar over, at det er en dyr affære at holde en hest. Dette gælder faktisk uanset om man har den dyreste araber eller en helt almi…
Læs mere
De fleste kender Pippi Langstrømpe som en del af barndommens tv - især de lidt ældre generationer fra den gang, hvor der ikke var så mange underholdningsmulighe…
Læs mere