Liste: 9 Store Hunderacer

Skrevet d. 18. October 2019
Canva

Er du på udkig efter en hund, der vækker opsigt? En hund, hvor den gamle joke om, hvorvidt det er en hund eller kat i høj grad bliver gjort til skamme? Så skal du anskaffe din en af nedenstående hunde! Fælles for dem alle er, at de er store og stærke.

Granddanois

En Granddanois ser enormt majestætisk ud, er tålmodig, pålidelig, og så er den kæmpe stor. Eksempelvis var hunden Zeus, der døde tilbage i 2014, imponerende 2,5 meter høj. Generelt har mange af de største hunde i verden været fra racen Granddanois.

Irsk Ulvehund

Irske ulvehunde er enormt høje og store, hvorfor de også siges at have deltaget i krige, hvor de angiveligt skulle have kæmpet side om side med de Celtiske krigere.

Engelsk Mastiff

En Engelsk Mastiff er ganske vist ikke verdens højeste hund, tværtimod faktisk. Til gengæld er hunden utroligt tæt og massivt bygget. Selvom den er lille og enormt kompakt, så er den ekstremt rolig og sød. De skulle angiveligt være blevet brugt til at jagt tyre, løver og bjørne, hvilket siger lidt om styrken hos denne lave hund.

Sanktbernhardshund

Sankbernhardshunde ses ofte i film, hvor de kommer løbende med en lille tønde om halsen. Dette scenarie kommer af en grund, de bliver nemlig brugt som redningshunde i bjerglandskaber.

Cane Corso

En Cane Corso er både en vagthund og en jagthund. Hunden er ualmindeligt stor, rolig, mild, intelligent og atletisk. Hunden er som regel omkring 60 cm høj og vejer cirka 55 kilo.

Bernesisk Bjerghund

Denne type hund er lidt af en slow starter, da den først er fuldt udvokset efter cirka 3 år. Hunden er utroligt stærk og vant til at gebærde sig i naturen.

Russisk Terrier

Den Russiske Terrier er enormt territorial, og vil beskytte sin ejer med alt, hvad den har. Hunden er modig, pålidelig og vejer cirka 60 kilo.

Skotsk Deerhound

Den Skotske Deerhound er stærkt forbundet med den gamle skotske adel, hvor denne race var den foretrukne. Hunden er enormt intelligent og hurtig, hvilket blandt andet er grunden til, at den blev benyttet til jagt af dådyr.

Newfoundlænder

Newfoundlænderen har hjemme i nordlige klimaer, og er udstyret med tække og tunge pelse, der gør, at de kan holde varmen. Selvom de ikke er verdens største hunde, så er de enormt stærke. De bliver for eksempel brugt af livreddere pga. Deres styrke, varme pels og gode svømmeegenskaber.

Tak for hjælpen
Vi har modtaget stor hjælp og støtte til denne artikel fra iBob.dk, hvilket vi er helt utroligt glade for. IBob.dk er en af Danmarks største forhandlere af kontorartikler, og er du på udkig efter makuleringsmaskiner, så er iBob.dk stedet at kigge.

Er du egentlig klar over, at din hund langt fra kan tåle alle typer og fødevarer? Mange tror fejlagtigt, at hunde kan spise stort set alt, hvad den kan komme i …
Læs mere
1. Derfor er hundes næser våde Mange har gennem tiden undret sig over, hvorfor en hunds næse er våd. Det viser sig, at de er våde for at kunne absorbere lugten…
Læs mere
Mange hundeejere vil fra tid til anden komme i en situation, hvor man har brug for at få passet hunden af venner, bekendte eller familie. Altså privat hundepasn…
Læs mere
En Australian Shepherd kommer sjovt nok ikke fra Australien, men har sin oprindelse i USA. Den har dog stadig kælenavnet Aussie, som man også ofte kalder folk f…
Læs mere
Den Danske Dyrlægeforening har i forbindelse med den seneste udvikling af Coronavirussen lavet en række informationer til dig, der er bekymret for det kæledyr. …
Læs mere
1. Du bliver ikke ensom Som hundeejer har du altid din bedste ven lige ved hånden. Den har aldrig for travlt til dig, er sur på dig eller noget tredje. Du er m…
Læs mere
I dette indlæg giver vi dig nogle ret sjove og interessante facts omkring hunde, som du måske ikke vidste i forvejen. Hunden er mange menneskers bedste ven, de…
Læs mere