Shiba Hvalp: Gode Råd Til Dig, Der Vil Have En Lille Hund

Skrevet d. 11. October 2019

Der er mange grunde til, hvorfor man skal have en sød lille hundehvalp, men også til, hvorfor man ikke skal have en. Det er ikke alle der er klar til at få en hund, og ikke alle hunde er ens. I dagens artikel kaster vi et lys og den lille hund Shiba Inu.

Shiba hvalp

En Shiba tilhøre klassen af små hunde. Den har en vægt på omkring 6-12 kg og en højde på 33-43 centimeter. Hannerne er større end hunnerne. En Shiba er en spidshund, som oprindelig stammer fra Japan. Det er deres mest populære hunderace.

Shibaer er oprindelig trænet som jagthunde, hvilket giver dem et stort instinkt til at løbe efter vildt og diverse, hvis man er ude at gå. Det ses derfor sjældent, at folk går med en Shiba, som ikke er i snor.

Ligner en ræv

En shiba inu er en meget loyal hund, som ligesom alle andre hunde kræver en masse aktivitet. Den er kendetegnet ved, at den ligner en ræv med sin karakteristiske krøllede hale. Derudover fås den i flere farver, hvor den rødlige er den mest normale. Som det ses på billedet, kan man også få en shiba i sort, hvilket tager lidt af det klassiske ræve-look væk fra den.

En shiba hvalp

Inden du anskaffer dig en shiba, skal du blandt andet være opmærksom på, at den godt kan være aggressiv overfor andre hunde. Dette skyldes blandt andet den loyalitet, som den har for sin ejer. Pelsen kræver moderat pleje, men der er to gange årligt, hvor den fælder meget.

En shiba er meget stolt, og den gør sjældent. Når den gør, har den også et form for hundeskrig, som i nogles tilfælde kan lyde meget skingert og irriterende. Der er dog primært plusser ved at have en shiba, og hvis man får æren af at være ejer til en shiba-hvalp er man meget heldig.

Generelt skal man altid huske at være godt forberedt inden man går ud og køber en hvalp. Dette gælder ikke kun en shiba. Vi har samlet 8 gode råd.

8 gode råd inden du køber en hvalp

  1. Lav altid en grundig research inden. Dette gælder både på internettet og andre kilder, men også det sted, hvor du køber hunden, dens ejere og hundens mor.
  2. En hvalp skal være minimum være 8 uger før den forlader sin mor og søskende
  3. Lær din hund at kende, og brug lang tid på den.
  4. Den bør ikke introduceres for mange hunde og mennesker før efter sin anden vaccination.
  5. Vær meget konsistent. Dette gælder både motion, madvaner og generel opførsel.
  6. Vær realistisk og tålmodig. Det kræver meget arbejde at få en hvalp, så vær sikker på, at du har en masse tid inden du anskaffer dig en, og vær klar på ødelagte sko og diverse i dit hjem.
  7. Vær en stærk leder. Få eventuelt inspiration fra hundehviskeren Cesar Millan.
  8. Skad aldrig hunden! Du skal være bestemt, men husk, at hunden er menneskets bedste ven, og man skal altid behandle dem godt.

Ja, der er nok mange flere gode råd man kunne gi’ inden man nogen skal have en hundehvalp. Både hvad en shiba angår og generelt. Det er godt at kende nogle, som har stor erfaring med hunde. Det kan også være en god idé at have en samtale med nogen, som har erindringen tæt på om, hvordan det er at have en hundehvalp. Det er fantastisk, men det kan også være et hårdt arbejde.

Tak til Net2Kompagniet

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak til Net2Kompagniet, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. Net2Kompagniet er leverandør af vinduer og døre i høj kvalitet, hvor du altid kan finde det udvalg du søger til den rette pris.

Er du egentlig klar over, at din hund langt fra kan tåle alle typer og fødevarer? Mange tror fejlagtigt, at hunde kan spise stort set alt, hvad den kan komme i …
Læs mere
1. Derfor er hundes næser våde Mange har gennem tiden undret sig over, hvorfor en hunds næse er våd. Det viser sig, at de er våde for at kunne absorbere lugten…
Læs mere
Mange hundeejere vil fra tid til anden komme i en situation, hvor man har brug for at få passet hunden af venner, bekendte eller familie. Altså privat hundepasn…
Læs mere
En Australian Shepherd kommer sjovt nok ikke fra Australien, men har sin oprindelse i USA. Den har dog stadig kælenavnet Aussie, som man også ofte kalder folk f…
Læs mere
Den Danske Dyrlægeforening har i forbindelse med den seneste udvikling af Coronavirussen lavet en række informationer til dig, der er bekymret for det kæledyr. …
Læs mere
1. Du bliver ikke ensom Som hundeejer har du altid din bedste ven lige ved hånden. Den har aldrig for travlt til dig, er sur på dig eller noget tredje. Du er m…
Læs mere
I dette indlæg giver vi dig nogle ret sjove og interessante facts omkring hunde, som du måske ikke vidste i forvejen. Hunden er mange menneskers bedste ven, de…
Læs mere