Shiba Hvalp: Gode Råd Til Dig, Der Vil Have En Lille Hund

Skrevet d. 11. October 2019

Der er mange grunde til, hvorfor man skal have en sød lille hundehvalp, men også til, hvorfor man ikke skal have en. Det er ikke alle der er klar til at få en hund, og ikke alle hunde er ens. I dagens artikel kaster vi et lys og den lille hund Shiba Inu.

Shiba hvalp

En Shiba tilhøre klassen af små hunde. Den har en vægt på omkring 6-12 kg og en højde på 33-43 centimeter. Hannerne er større end hunnerne. En Shiba er en spidshund, som oprindelig stammer fra Japan. Det er deres mest populære hunderace.

Shibaer er oprindelig trænet som jagthunde, hvilket giver dem et stort instinkt til at løbe efter vildt og diverse, hvis man er ude at gå. Det ses derfor sjældent, at folk går med en Shiba, som ikke er i snor.

Ligner en ræv

En shiba inu er en meget loyal hund, som ligesom alle andre hunde kræver en masse aktivitet. Den er kendetegnet ved, at den ligner en ræv med sin karakteristiske krøllede hale. Derudover fås den i flere farver, hvor den rødlige er den mest normale. Som det ses på billedet, kan man også få en shiba i sort, hvilket tager lidt af det klassiske ræve-look væk fra den.

En shiba hvalp

Inden du anskaffer dig en shiba, skal du blandt andet være opmærksom på, at den godt kan være aggressiv overfor andre hunde. Dette skyldes blandt andet den loyalitet, som den har for sin ejer. Pelsen kræver moderat pleje, men der er to gange årligt, hvor den fælder meget.

En shiba er meget stolt, og den gør sjældent. Når den gør, har den også et form for hundeskrig, som i nogles tilfælde kan lyde meget skingert og irriterende. Der er dog primært plusser ved at have en shiba, og hvis man får æren af at være ejer til en shiba-hvalp er man meget heldig.

Generelt skal man altid huske at være godt forberedt inden man går ud og køber en hvalp. Dette gælder ikke kun en shiba. Vi har samlet 8 gode råd.

8 gode råd inden du køber en hvalp

  1. Lav altid en grundig research inden. Dette gælder både på internettet og andre kilder, men også det sted, hvor du køber hunden, dens ejere og hundens mor.
  2. En hvalp skal være minimum være 8 uger før den forlader sin mor og søskende
  3. Lær din hund at kende, og brug lang tid på den.
  4. Den bør ikke introduceres for mange hunde og mennesker før efter sin anden vaccination.
  5. Vær meget konsistent. Dette gælder både motion, madvaner og generel opførsel.
  6. Vær realistisk og tålmodig. Det kræver meget arbejde at få en hvalp, så vær sikker på, at du har en masse tid inden du anskaffer dig en, og vær klar på ødelagte sko og diverse i dit hjem.
  7. Vær en stærk leder. Få eventuelt inspiration fra hundehviskeren Cesar Millan.
  8. Skad aldrig hunden! Du skal være bestemt, men husk, at hunden er menneskets bedste ven, og man skal altid behandle dem godt.

Ja, der er nok mange flere gode råd man kunne gi’ inden man nogen skal have en hundehvalp. Både hvad en shiba angår og generelt. Det er godt at kende nogle, som har stor erfaring med hunde. Det kan også være en god idé at have en samtale med nogen, som har erindringen tæt på om, hvordan det er at have en hundehvalp. Det er fantastisk, men det kan også være et hårdt arbejde.

Tak til Net2Kompagniet

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak til Net2Kompagniet, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. Net2Kompagniet er leverandør af vinduer og døre i høj kvalitet, hvor du altid kan finde det udvalg du søger til den rette pris.

Hestens hastighed varierer afhængigt af dens race, alder, træningsniveau og terræn. Generelt set kan heste løbe med en gennemsnitlig hastighed på omkring 4…
Læs mere
Der kan være rigtig mange grunde til at hunde gør. Det kan både være af glæde, frustration, vrede eller noget lige midt imellem. Hører du en hund, der ikke fore…
Læs mere
Hvor længe er hunde gravide? - Hvor lang tid en hund er gravid kan afhænge af racen, men i gennemsnittet er der tale om cirka 9 uger. De 9 uger svarer også ti…
Læs mere
En hest har faktisk kun 1 mave eller mavesæk. Den er dog delt i to indeni - også kaldet den røde og den hvide. Disse to bliver uddybet om lidt.  Mavesække…
Læs mere
Tager man en gennemsnitlig hoppe, er den gerne drægtig i 336 døgn, 48 uger eller ca. 11 måneder. Så man går faktisk næsten og venter helt år, før ens hest foler…
Læs mere
Kosten til en hest har udviklet sig meget igennem tiden. I disse år kan menuen for en hest består af mange komponenter, som kan supplere hesten velvære. Tidlige…
Læs mere
Det kan være enormt frustrerende, når man har en hvalp eller ung hund, der bider i alle ens ting. Dette er ikke kun en irriterende situation, men i mange tilfæl…
Læs mere