Top 4: Jagthunde, Der Også Er Gode Til Familien

Skrevet d. 11. October 2019
Canva

Jagthunde er en speciel type hund, der er avlet med det formål, at de skal bruges i forbindelse med jagt. Engang var det en stor nødvendighed for at få mad på bordet, hvor jagthunden i dag mest af alt agerer familiehund i hverdagen, samtidig med at den kan assistere på en jagt om søndagen.

Netop fordi at jagthunden i dag mest af alt skal fungere som menneskets bedste ven og et ekstra familiemedlem, så skal jagthunden også kunne være social, omsorgsfuld og legesyg. Dette er der heldigvis flere typer af jagthunde, der er i stand til.

For at give dig en god ide om, hvilke hunde du bør overveje, hvis du leder efter en jagthund, der også kan fungere sammen med familien, så har vi lavet denne top 4 liste over jagthunde, der også er gode til børn og socialt samvær.

Kooikerhondje

Selvom navnet måske ikke siger dig det store, så har du formodentligt set denne type hund før. Kooikerhondjen er en relativt lille jagthund, der kun fylder cirka halvt så meget som en labrador.

Selvom der er stor forskel på en Kooikerhondje og en Labrador rent fysisk, så er der ikke voldsomt stor forskel mentalt, deres sind minder nemlig utroligt meget om hinanden. Dette betyder, at den udover at være en fremragende jagthund, også er kærlig, opmærksom og loyal.

Dog skal du være opmærksom på, at denne type hund også kræver en relativt stor mængde arbejde, da den har utroligt meget energi, der skal forbrændes. Du bliver altså nødt til at ofre en del tid på lange gåture, hver eneste dag.

Cavalier King Charles

Man skulle måske ikke umiddelbart tro det, når man først tager et kig på en Cavalier King Charles, men det er faktisk en ganske god jagthund. Hunden er lille af statur, en smule skeløjet og fantastisk sød.

Så selvom den ikke ved første øjekast ligner en god følgesvend på jagten, så er den det altså, hvilket blandt andet bliver tydeligt i hundens fremragende samarbejdsevner og gode lystring.

Labrador Retriever

En Labrador Retriever bliver i daglig tale blot refereret til som “Labrador”, og er den mest udbredte race på verdensplan, hvilket også er afspejlet i den popularitet i Danmark. En Labrador Retriever er en fantastisk jagthund og familiehund.

Hunden er ualmindeligt god til lystre, er yderst samarbejdsvillig og ekstremt lærenemme. Herudover er deres sind også ekstraordinært legesygt, hvilket gør at hele familien kan få glæde af den, samtidig med at du får en fremragende jagthund.

Ruhåret Hønsehund

Den Ruhårede hønsehund er en formidabel jagthund, der er sprængfyldt med både energi og arbejdsglæde. Hunden er utrolig alsidig, hvilket gør, at den er perfekt til både familien og jagten. Dette er kvaliteter, der er højt værdsat hos den moderne jæger.

Tak til iBob.dk
Tak til iBob.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos iBob kan du blandt andet købe blækpatroner.

Hestens hastighed varierer afhængigt af dens race, alder, træningsniveau og terræn. Generelt set kan heste løbe med en gennemsnitlig hastighed på omkring 4…
Læs mere
Der kan være rigtig mange grunde til at hunde gør. Det kan både være af glæde, frustration, vrede eller noget lige midt imellem. Hører du en hund, der ikke fore…
Læs mere
Hvor længe er hunde gravide? - Hvor lang tid en hund er gravid kan afhænge af racen, men i gennemsnittet er der tale om cirka 9 uger. De 9 uger svarer også ti…
Læs mere
En hest har faktisk kun 1 mave eller mavesæk. Den er dog delt i to indeni - også kaldet den røde og den hvide. Disse to bliver uddybet om lidt.  Mavesække…
Læs mere
Tager man en gennemsnitlig hoppe, er den gerne drægtig i 336 døgn, 48 uger eller ca. 11 måneder. Så man går faktisk næsten og venter helt år, før ens hest foler…
Læs mere
Kosten til en hest har udviklet sig meget igennem tiden. I disse år kan menuen for en hest består af mange komponenter, som kan supplere hesten velvære. Tidlige…
Læs mere
Det kan være enormt frustrerende, når man har en hvalp eller ung hund, der bider i alle ens ting. Dette er ikke kun en irriterende situation, men i mange tilfæl…
Læs mere