Top 4: Jagthunde, Der Også Er Gode Til Familien

Skrevet d. 11. October 2019
Canva

Jagthunde er en speciel type hund, der er avlet med det formål, at de skal bruges i forbindelse med jagt. Engang var det en stor nødvendighed for at få mad på bordet, hvor jagthunden i dag mest af alt agerer familiehund i hverdagen, samtidig med at den kan assistere på en jagt om søndagen.

Netop fordi at jagthunden i dag mest af alt skal fungere som menneskets bedste ven og et ekstra familiemedlem, så skal jagthunden også kunne være social, omsorgsfuld og legesyg. Dette er der heldigvis flere typer af jagthunde, der er i stand til.

For at give dig en god ide om, hvilke hunde du bør overveje, hvis du leder efter en jagthund, der også kan fungere sammen med familien, så har vi lavet denne top 4 liste over jagthunde, der også er gode til børn og socialt samvær.

Kooikerhondje

Selvom navnet måske ikke siger dig det store, så har du formodentligt set denne type hund før. Kooikerhondjen er en relativt lille jagthund, der kun fylder cirka halvt så meget som en labrador.

Selvom der er stor forskel på en Kooikerhondje og en Labrador rent fysisk, så er der ikke voldsomt stor forskel mentalt, deres sind minder nemlig utroligt meget om hinanden. Dette betyder, at den udover at være en fremragende jagthund, også er kærlig, opmærksom og loyal.

Dog skal du være opmærksom på, at denne type hund også kræver en relativt stor mængde arbejde, da den har utroligt meget energi, der skal forbrændes. Du bliver altså nødt til at ofre en del tid på lange gåture, hver eneste dag.

Cavalier King Charles

Man skulle måske ikke umiddelbart tro det, når man først tager et kig på en Cavalier King Charles, men det er faktisk en ganske god jagthund. Hunden er lille af statur, en smule skeløjet og fantastisk sød.

Så selvom den ikke ved første øjekast ligner en god følgesvend på jagten, så er den det altså, hvilket blandt andet bliver tydeligt i hundens fremragende samarbejdsevner og gode lystring.

Labrador Retriever

En Labrador Retriever bliver i daglig tale blot refereret til som “Labrador”, og er den mest udbredte race på verdensplan, hvilket også er afspejlet i den popularitet i Danmark. En Labrador Retriever er en fantastisk jagthund og familiehund.

Hunden er ualmindeligt god til lystre, er yderst samarbejdsvillig og ekstremt lærenemme. Herudover er deres sind også ekstraordinært legesygt, hvilket gør at hele familien kan få glæde af den, samtidig med at du får en fremragende jagthund.

Ruhåret Hønsehund

Den Ruhårede hønsehund er en formidabel jagthund, der er sprængfyldt med både energi og arbejdsglæde. Hunden er utrolig alsidig, hvilket gør, at den er perfekt til både familien og jagten. Dette er kvaliteter, der er højt værdsat hos den moderne jæger.

Tak til iBob.dk
Tak til iBob.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos iBob kan du blandt andet købe blækpatroner.

Det er de færreste der ikke er klar over, at det er en dyr affære at holde en hest. Dette gælder faktisk uanset om man har den dyreste araber eller en helt almi…
Læs mere
De fleste kender Pippi Langstrømpe som en del af barndommens tv - især de lidt ældre generationer fra den gang, hvor der ikke var så mange underholdningsmulighe…
Læs mere
De fleste hundeejere elsker deres hunde - og det er hundene sjældent i tvivl om. Men, elsker hundene også deres ejer på samme måde? Hvordan viser hunde kærligh…
Læs mere
Heste findes i en masse forskellige arter og størrelser, derfor er der egentlig ikke et fast svar på hvor gammel en hest kan blive, da det afhænger meget af dis…
Læs mere
Er du egentlig klar over, at din hund langt fra kan tåle alle typer og fødevarer? Mange tror fejlagtigt, at hunde kan spise stort set alt, hvad den kan komme i …
Læs mere
1. Derfor er hundes næser våde Mange har gennem tiden undret sig over, hvorfor en hunds næse er våd. Det viser sig, at de er våde for at kunne absorbere lugten…
Læs mere
Mange hundeejere vil fra tid til anden komme i en situation, hvor man har brug for at få passet hunden af venner, bekendte eller familie. Altså privat hundepasn…
Læs mere