Raceportræt: Puddel [Se De Forskellige Størrelser!]

Skrevet d. 10. October 2019

Puddelhunden hører til en af de mest populære racer i verden. Der er dog stor forskel på, hvad man får at vide af information, alt efter, hvilke kilder man undersøger. Vi har kastet et lys over puddelracen og de “fem” størrelser.

Racehistorie

En puddel har både oprindelsesland i Frankrig og i Tyskland. Det er dog mest Tyskland og nordeuropa, som bliver nævnt. Standard pudlen er en af de ældste opdrætshunde, hvor man kan spore den helt tilbage til 1200-tallet. En puddel tilhører gruppen af selskabshunde, og det er en meget populær familiehund.

Oprindelig var pudlen en vandapporterende jagthund. Den er meget elegant og med en krøllet signatur pels. Puddelhunde er nemme at træne og meget loyale, men de kræver aktive ejere, da de er vilde med at bevæge sig.

Vær’ opmærksom på, at pelsen bliver ved med at vokse, og den kræver meget pleje.

3 eller 5 størrelser? Se dem her

Hos Blackbaily elsker vi puddelhunde, og vi er ikke de eneste. Elvis Presley havde også en puddel, da han var udstationeret i Tyskland, som han kaldte Champagne.

En puddelhund er kendt for at blive krydset med andre hunderacer. Her er tre eksempler:

  • Whoodle = Puddel krydset med Soft-Coated Wheaten Terrier
  • Cockapoo = Puddel krydset med Cocker Spaniel
  • Labradoodle = Puddel krydset med Labradoor Retriever

Den forventet levetid af en puddelhund er mellem 12-17 år. Der er dog flere forskellige størrelser af en puddelhund. Det er lidt forskelligt, om man klassificerer dem i 3,4 eller 5 størrelser. Vi har taget fem med for at være på den sikre side.

Bare lige så man ikke kommer i tvivl! Når man har krydset eksempelvis en labrador med en puddel, er det altså ikke med en lille bitte tekop-puddel, men med en stor puddel. Læs eventuelt mere en denne sjove krydsning her ? Labradoodle

#1 Tekop puddel

En tekop-puddel er den mindste af alle puddelhunde, og det er i virkeligheden bare en meget lille toypuddel. Den er ikke anerkendt af FCI som værende sin egen variant, men vi har talt den med alligevel.

Størrelse: Mindre end 24 centimeter og mindre end 2 kg.

#2 Toypuddel

En toypuddel har ikke den samme lange historie som en standardpuddel, men i 80’erne begyndte man at skelne mellem store og små pudler. Siden 1988 har der være toypudler, som ikke må have træk af dværgvækst.

Størrelse: 24-28 centimeter, vægt: 2-3 kg.

#3 Dværgpuddel

Der findes mange forskellige definitioner på størrelserne af pudler, og hvor informationen kommer fra. En af de største og mest pålidelige kilder er FCI, som er en international hundeorganisation, der blandt andet organiserer nationale kennelklubber såsom Dansk Kennel Klub.

Størrelse: 28-35 centimeter, vægt: 3-7 kg.

#4 Mellempuddel

De mest anerkendte farver for en puddel er sort, hvid, brun, abrikos og grå. Du kan kende en “mellempuddel” på disse mål.

Størrelse: 35-45 centimeter, vægt: 7-15 kg.

#5 Storpuddel (Kongepuddel)

En storpuddel har mange navne, og bliver blandt andet også kaldt for en kongepuddel. Det er blandt andet denne type, som man har krydset med en labrador retriever for at få en labradoodle.

Størrelse: 45-60 centimeter, vægt: 15-26 kg.

Vi kunne sagtens finde mere information om puddelhunden, men dette er ikke den race, som vi har allermest ekspertise omkring, og der er mange blandede informationer alt efter kilder. Vi finder det sjovt, at der er forskel på om der er 3,4 eller 5 størrelser. Dette var alt vi havde fra vores pudelportræt for nu. Tak fordi du læste med.

Tak til Liams

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak til Liams, der via støtte har gjort denne artikel mulig. Liams er en online shop, som udbyder babyudstyr med omtanke. Mangler du blandt andet vinkler og bæreseler til at bære din baby, kan du finde mere via dette link: https://liams.dk/ 

Hestens hastighed varierer afhængigt af dens race, alder, træningsniveau og terræn. Generelt set kan heste løbe med en gennemsnitlig hastighed på omkring 4…
Læs mere
Der kan være rigtig mange grunde til at hunde gør. Det kan både være af glæde, frustration, vrede eller noget lige midt imellem. Hører du en hund, der ikke fore…
Læs mere
Det kan være svært at vælge hvilken hund man ønsker, da der findes så mange søde og nuttede racer. Men alle racer, er meget forskellige og kræver forskellige ti…
Læs mere
Har du hørt om tæver og deres løbetider, men er i tvivl om hvor længe det varer, så er du kommet til det rette indlæg. I dette indlæg vil jeg nemlig gøre dig kl…
Læs mere
Oplever du også at din hund bliver ved med at slikke dig? I dette indlæg vil jeg kort forklare hvorfor at din hund slikker dig og hvad det betyder. Find svaret …
Læs mere
Har du undret dig over hvad din hund laver, når du er taget på arbejde eller i skole? I dette indlæg vil jeg afsløre hvad de små firebenet laver, mens du er væk…
Læs mere
Der er mange, der går med en drøm om at anskaffe sig en hund. Dog kræver det en hel del at tilføje en firbenet ven til husholdningen. Og her snakker vi ikke bar…
Læs mere